Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ta, bir otomobilin çarptığı yaralı sokak köpeği için vatandaşlar seferber oldu. Durumu belediyeye bildiren vatandaşlar, köpeğin başından bir an olsun ayrılmadı. Arka ayakları ve belinin zedelendiği belirlenen köpeğin bir belediye işçisi tarafından karga tulumba taşınması tepki çekti. Sokak köpeği, tedavisi için hayvan barınağına götürüldü.
Dün saat 23.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Orhan Dengiz Bulvarı üzerinde yol kenarında bulunan bir sokak köpeğinin acı dolu havlamasını duyanlar, seferber oldu. Yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu yaralandığı belirtilen yaralı köpeğin tedavisi için vatandaşlar, belediyeyi arayarak yardım istedi. Uzun bir beklemenin ardından 3 veterinerin görev yaptığı belediyeden, ilaçlama aracıyla bir belediye işçisi geldi. Belediye işçisi köpeği, karga tulumba kamyonete taşırken, bu hareketi tepki çekti. Bu sırada durumdan haberdar olup yerine gelen Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu, köpeği kontrol etti. Arka ayakları ve beli zedelenen köpek, kamyonetin kasasında Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürüldü.
Belediye veterinerleri ile nöbetleşerek bu tür olaylara müdahale ettiklerini söyleyen Avcu, "Dernek olarak belediyenin nöbetçi veteriner hekim bırakması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tip vakalarda belediye veteriner işlerinin ne yazık ki özel bir aracı yok. Bu sıkıntıyı onlar da bizler de yaşıyoruz. Bu konuyu İl Hayvanları Koruma Kurulu'nda defalarca dile getirdik ancak bir sonuca ulaşamadık. Dileğimiz belediyenin yeni bir araç alarak bu konulara çözüm bulmasıdır. Dileğimiz valilik başkanlığında toplanan kurulun bu konuyu biran önce ciddiye almasıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI