Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY'ın Kırıkhan İlçesi'nde yaralı halde bulunan Peçeli Baykuş, Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.
Nesli tükenme tehlikesi altından olan ve sadece Hatay bölgesinde yaşayan bir tür olan Peçeli Baykuş'u bir tarlada yaralı halde bulunan çevre gönüllüleri, tedavisi için Hayvan Hastanesi'ne götürdü. Burada Yrd. Doç. Dr Cafer Tayer İşler tarafından ilk muayenesi yapılan baykuşun kanadında kırıklar olduğu ve iyileşme sürecinin uzun süreceği belirtildi.
İlk olarak iyi bir besleme ile baykuşun kaybettiği enerjiyi kazanmasının sağlanacağını daha sonra da kırık kanadın tedavisine başlanacağını ifade eden İşler, Peçeli Baykuş'un ender görülen bir tür olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bölgemizde endemik bir tür olan peçeli baykuş merkezimize geldi. Tedavisini biz yapacağız. Peçeli baykuşlar göçmen olmayan ve bu bölgede yaşayan bir kuş. Nesli tükenmek üzere olan bir tür, bu yönden önemli. Ayrıca bu kuşlar çiftçi dostudur. Çünkü yiyecek olarak tarlalarda bulunan fare ve sıçan gibi zararlılarla beslenirler. Baykuş türleri içinde insana en yakın türdür. Kanadında ciddi bir kırık var ve buna yönelik tedavisine başlayacağız. Amacımız en kısa sürede bu kuşu sağlığına kavuşturmak ve doğal ortamıyla tekrar buluşturmak.

FOTOĞRAFLI