Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, () - JANDARMA tarafından Çankırı'nın Kızılırmak İlçesi'nde yaralı halde bulunan leylek, Çankırı Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi.
Belediye Veteriner Hekimi Zekeriya Öcal, merkeze getirilen yaralı leyleğin sağ bacağı ile gövdesi arasındaki açık yara nedeniyle halsiz düştüğünü ve yürümekte zorlandığı için uçamadığının tespit edildiğini söyledi. Belediyeye ait hayvan kliniğinde ameliyat edilen leyleğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Öcal, leyleğin gücünü yeniden toplaması için serum takviyesi ile beslenmesine özen gösterdiklerini, kısa bir süre sonra da ait olduğu doğaya salıverileceğini söyledi.
Başıboş köpekler ve doğada yaşayan hayvanların sağlığı ile ilgili çalışmalar yapan Çankırı Belediyesi, Türkiye'nin en donanımlı hayvan ambulansını geçtiğimiz aylarda hizmete sundu. Belediye, görevlendirdiği veteriner hekim ile bugüne kadar çok sayıda başıboş hayvan ve doğada yaralanan hayvanlara müdahale edilip, doğal yaşam alanlarına kavuşturulmasını da sağladı.

FOTOĞRAFLI