Ergün TOS / FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde tüfekle vurulma sonucu sol kanadı kopan leyleğe, Fethiye Kaymakamlığı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ndeki zihinsel engelliler sahip çıktı.
Fethiye Kaymakamlığı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi temizlik görevlileri, geçen 18 Nisan'da kanadı kopmuş haldeki leyleğin bahçe duvarı önünde uçmaya çalıştığını gördü. Yırtıcı hayvanlardan korunması için bahçeye alınan leyleğe, merkezde kalan zihinsel engelliler yoğun ilgi gösterdi. Engelliler çok sevdikleri leyleğe yiyecek ve su vermek istedi. Rehabilitasyon sürecindeki zihinsel engellilerin leyleği çok sevdiğini gören kurum müdürü Recai Şatır, veteriner çağırarak, kopan kanat nedeniyle açılan yarayı tedavi ettirdi. Leylek, engelli bireylerle rehabilitasyon ve aile danışma merkezi bahçesinde yaşamaya başladı.
26 gündür rehabilitasyon merkezi bahçesinde kalan leyleğe, engelliler düzenli olarak yem ve su veriyor. İnsanlardan korkan leylek, engellilerin bıraktığı yiyecekleri onlar ayrıldıktan sonra gelip yiyor. Leylek en çok yumurta ve tavuk eti yemeyi seviyor.
'HAYVAN SEVGİSİ REHABİLİTASYON SÜRECİNİN BİR PARÇASI'
Hayvanları sevmenin zihinsel engellilere yönelik iyileştirme sürecinin bir parçası olduğunu anlatan Recai Şatır, leyleğin bahçede olmasının herkesi mutlu ettiğini söyledi. Leyleğe gerekli sağlık kontrollerinin yapıldığını dile getiren Şatır, "Leyleğimizin kanadı tekrar uçamayacak şekilde yaralı. Personelimiz gözetiminde çocuklarımız onun bakımını üstleniyor. Leyleğin yaşamını kısıtlamıyoruz. Özgür şekilde istediği gibi dolaşabiliyor. Onunla ilgilenen çocuklarımızın da rehabilitasyon sürecinde aşama kaydettiğini düşünüyorum" dedi.
'KÖPEKLER ÖLDÜRÜRDÜ'
Leyleği yaralı şekilde görüp bahçeye alan temizlik görevlilerinden Ramazan Demirel de zihinsel engelli çocukların leyleği çok sevdiğini söyledi. Leyleğin özgür ve rahat bir ortamda yaşaması için çaba gösterdiklerini anlatan Demirel, "Engelli çocuklarımızla ona yem veriyor, yaralarını kontrol ediyoruz. Bahçeye almasaydık başı boş köpekler öldürürdü. Uçmak için çabalıyor ama kanadının biri tamamen kopmuş" diye konuştu.
'LEYLEĞİ GÖTÜRMESİNLER'
Rehabilitasyon merkezinde kalan zihinsel engelliler ise leyleğe ekmek ve su verdiklerini anlattı. Onu çok sevdiklerini söyleyen engelliler, leyleğin götürülmesini istemediklerini dile getirdi.

ET(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)