Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde ormanlık alanda yaralı olarak bulunan Kızıl Şahin koruma altına alındı.
Tarsus İlçesi'nin Böğrüeğri Mahallesi'nde ormanlık alanda yaralı halde bulduğu Kızıl Şahin'i evine götüren Tuncay Aydın, şahini kasaptan aldığı kırmızı etle besledikten sonra yetkililere teslim etti. Aydın, "Kızıl Şahin'i önce güvenli bir şekilde yakaladıktan sonra eve götürdüm. Kasaptan aldığım kırmızı etle besledikten sonra durumu Tarsus Avcılar Kulübü'ne bildirdim. Onlar da Milli Parklar Müdürlüğü'ne vermek için götürdüler" diye konuştu.
Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu ise duyarlılığından dolayı Tuncay Aydın'a teşekkür ederek, "Bizi arayan vatandaşla görüşüp sağ bacağından yaralı Kızıl Şahin'i teslim aldık. Gerekli bakımı için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Kızıl Şahin'in tedavisi yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılacak" dedi.
Başkan Dokucu ayrıca, vatandaşlara da seslenerek bu tarz yaralı hayvanların bulunması durumunda yetkililere bilgi verilmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI