BURSA'da Türkiye'nin en önemli Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezlerinden olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, yaralı hayvanların tedavisi için son teknoloji cihazlarla donatılıyor. Merkeze son olarak kurulan CR cihazı ile yaralı hayvanlar daha hızlı cerahi tedavi imkanına kavuşacak.
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne kazandırılan CR cihazı ile at, eşek, köpek, kuş veya egzotik hayvan ayırt etmeksizin her tür hayvanın röntgeninin çekilebilmesinin yanında, yumuşak doku ve kemik dokudaki pek çok patolojinin çok net saptanabilmesine olanak sağlanacağını açıkladı.
Merkez'de yıl içinde yaklaşık 7 bin hayvanın bakım ve tedavisinin yapıldığını söyleyen Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi Müdürü Dr. Aysu Altıkardeşler İlman: "Ülkemizde çok az sayıda belediyede bulunan bu cihaz sayesinde, can dostlarımızın bakım ve tedavilerini çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapma imkanına kavuştuk. Yeni alınan cihaz, sokaklarda genelde karşılaştığımız araba çarpması ve benzeri durumlarda, özellikle ortopedik cerrahi gerektiren müdahaleleri çok daha hızlı ve detaylı bir şekilde yapmamıza imkan sağlayacak" dedi.