MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'nde faaliyet gösteren Veteriner Hekim Bora Benli'nin işyerine bir kutu içerisinde üzerinde 'Sizin vicdanınıza bırakıyorum. İster ilgilenin isterse ölüme terk edin' yazılı notla birlikte 2 aylık yavru baykuş bırakıldı.
Şehzadeler İlçesi'nde sabah saatlerinde işyerine gelen Veteriner Hekim Bora Benli, kapıda bir kutuyla karşılaştı. Veteriner Hekim Benli, kutunun içerisinde bir karton parçasına yazılmış 'Sizin vicdanınıza bırakıyorum. İster ilgilenin isterse ölüme terk edin' yazılı notla birlikte yavru baykuşu görünce şaşkına döndü. 2 aylık yavru baykuşun gözünün kanlandığını gören Veteriner Benli, baykuşu tedavi altına aldı.
Veteriner Benli, "Sabah işyerime geldiğimde ne olduğunu şaşırdım. İşyerimin kapısının önüne bir kutu koymuşlar. İşyerimin önüne kimi zaman yavru kedi veya köpek bırakıyorlar ama hiç kutu içinde baykuş bırakmamışlardı. Bir de kutunun içinde not görünce şaşırdım. Ancak 'İster ilgilenin, isterse ölüme terk edin' sözünü tasvip etmedim. Bir veterinerin bir hayvanı ölüme terk etmesi gibi olay mümkün olmaz. Yavru baykuşun sağ gözünde bir kanlanma olmuş. Sanırım bir yerden gözünün üstüne düşmüş. Şimdi tedavi altına aldık. Gözü düzeldikten ve uçmayı başardıktan sonra doğaya tekrar bırakacağım. Ya da baykuşu kim bıraktıysa tedavisi bittikten sonra baykuşu alıp kendisi doğaya salabilir" diye konuştu. Benli, yaralı hayvanların veteriner kliniklerinin önüne bırakılmasına bir anlam veremediğini dile getirerek, "Hayvanların işyeri önüne bırakıp kaçılmasını anlamıyorum. Kendileri de getirse zaten yaralı olan her hayvana bakacağız. Bu bizim insanlık görevimiz" dedi.

(FOTOĞRAFLI)