Mehmet AKTARAN / İstanbul, () BEYKOZ'daki evinde dün çıkan yangında mahsur kalarak hayatını kaybeden ünlü yapımcı Atiye Rezzan Metin için Şişli Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Türkiye'nin ilk "oyuncu ajansı" sahibi olduğu öğrenilen Atiye Rezzan Metin'in cenaze törenine birkaç figüran oyuncunun da aralarında bulunduğu az sayıda kişi katıldı.

Basın mensuplarına konuşan arkadaşı Aynur Meriç, “Böyle bir ölüm ona hiç yakışmadı. Biz ölümünü şüpheli buluyoruz. İnsan yangın çıktığında yatağından bir adım atmaz mı? O can havliyle kalkar, bir adım atar. Şoktayız, travma geçiriyoruz hepimiz" dedi.

Oyuncu Adnan Şur da, “Üzerimde büyük emeği vardı. Dün gece haberden öğrendim. Bizde derin izi vardı, hatıraları vardı. Bu yüzden çok büyük sarsıntı geçirdim" şeklinde konuştu.

Oyuncu Nejat Aşkıner ise, “Rezzan abla 40 senedir oyuncu piyasasının içindeydi. Ajansı, en eski ajanslardan biridir. Rezzan ablanın, en yüksek starlardan figüranlara kadar çok kişide emeği var. Eski Yeşilçam'ın oyuncularından burada kimseyi göremedim. Facebook'taki hesabında cenazesinin kalabalık olmasını istediğini yazmış. Burada, gördüğünüz gibi, 100 kişiyi geçmeyen bir topluluk var. Kendisine vefasızlık yapıldı" diye konuştu.

Cenaze namazının ardından, 65 yaşındaki Metin'in naaşı omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Ünlü yapımcı Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)