ZONGULDAK Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli itfaiyeci 28 yaşındaki Rasim Güneş, geçen 26 Kasım'da evlerinde çıkan yangında alevlerin arasından yaralı çıkarıp suni teneffüsle hayata döndürdüğü 3 yaşındaki Emirhan Yılmaz'ı, hastaneden taburcu olduktan sonra evinde ziyaret etti.
Terakki Mahallesi'nde 3 katlı binanın alt katındaki evde çıkan yangında, 32 yaşındaki Arzu Uçar ile ilk eşinden olan oğlu Emirhan Yılmaz, itfaiye görevlileri tarafından alevlerin arasından yaralı kurtarıldı. İtfaiyeci Rasim Güneş, arkadaşlarıyla evden çıkardığı Emirhan Yılmaz'a suni teneffüs yaparak hayata dönmesini sağladı. Arzu Uçar'ın tedavisi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürerken, oğlu Emirhan Yılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedaviyle sağlığına kavuştu.
BELEDİYE BAŞKANI İLE BİRLİKTE ZİYARET ETTİ
İtfaiye eri Rasim Güneş, hastaneden taburcu olan, dedesi ve babaannesinin yanında kalan Emirhan Yılmaz'ı evde ziyaret etti. Ziyarette, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın da bulundu. Küçük çocuğa sarılıp geçmiş olsun dileğinde bulunan ve oyuncak itfaiye arabası hediye eden Rasim Güneş, şöyle konuştu:
"Emirhan'ı görmek için sabırsızlanıyordum. Yangından sonra ilk defa buluştuk. Sağlıklı olduğunu gördüm ve bu beni çok mutlu etti. Şükürler olsun. Hastaneye de gitmeyi düşünüyorduk ama böylesi daha uygun oldu. Sürekli tedavisini de takip ettik. Ona itfaiye arabası aldık. İnşallah o da büyünce itfaiyeci olur. Şu an Emirhan'ı böyle görünce yaptığımız işin önemini daha iyi anladım."
Başkan Muharrem Akdemir de Emirhan'ı sağlıklı görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.
Babaanne Meryem Yılmaz ise daha önce torununu göremediklerini, ancak yangından sonra velayetin geçici olarak maden işçisi olan oğluna verildiğini söyledi. Meryem Yılmaz, torununun yangından sağ kurtulmasına çok sevindiğini belirterek, itfaiye personeline teşekkür etti. Meryem Yılmaz, torununun annesinin de sağlığına kavuşmasını dilediklerini belirtti.