KARS'ın Arpaçay İlçesi'nde çıkan yangında evi ile birlikte 4 yaşındaki oğlu Murat'ı kaybeden Kurtbaş ailesine İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın girişimleriyle yeni ev yaptırıldı. İstanbul'dan bir kuyumcu, köyde bir ev yaptırdı ve evin eşyalarını da yeniledi.
Arpaçay İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki Tepeköy'de çiftçilik yapan Kurtbaş çiftinin çocukları Mustafa, geçen 16 Şubat günü kibritle oynarken evi yaktı. Minik Mustafa da yangında can verdi.  Kış günü ortada kalan ailenin dramanı öğrenen İstanbul'daki bir kuyumcu, Kars İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'la temas kurarak yardım elini uzattı. Kurtbaş ailesi için tek katlı, 3 odalı bir ev yaptıran işadamı, evin eşyalarını da yenilendi.
Eve yerleşen Kurtbaş ailesine ilk "Hayırlı olsun" ziyaretini de İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak yaptı. Gözyaşlarına hakim olamayan Bülent Kurtbaş, "Oğlum Mustafa kibritle oynarken yangın çıktı. Hem evimiz yandı, hem de Mustafa'yı kaybettik. Yangında sadece elimde bulunan Kuranı Kerim'e bir şey olmadı. Tüm eşyalarımız kül oldu. Bizlere destek verenlere minnet ve şükran duyuyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI