ZONGULDAK'ta, 850 metre rakımlı Asardoruğu tepesindeki yangın gözetleme kulesinde görev yapan orman muhafaza memuru 49 yaşındaki Metin Kırımlı, yeni yıla ailesinden uzakta yalnız başına girdi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki yangına hassas iller arasında olan Karabük'te 6, Bartın ve Zonguldak'ta ise 3'er olmak üzere toplam 12 yangın gözetleme kulesindan yalnızca 6'sında personel 24 saat görev yapıyor, diğerlerinde personel bulunmuyor.

Kentte, karla kaplı olan 850 metre rakımlı Asardoruğu tepesindeki yangın gözetleme kulesinde görevli Metin Kırımlı, yeni yıla çalışarak girmenin burukluğunu yaşadı. Yılbaşı gecesi kulede gözetleme yapan Kırımlı, evinden getirdiği yiyeceklerle hazırladığı masada da yılbaşı heyecanını yaşamaya çalıştı.

Kırımlı, "Yılbaşını ailesinden uzak geçirmek orman işçisinin kaderi. Şuanda herkes ailesiyle yılbaşını geçirirken biz mecbur görevli olduğumuz kulemizde geçirmekteyiz. Bulunduğumuz yer Zonguldak'ın en yüksek yeri. Yollar kapalı ve 40-50 santim kalınlığında kar var. Bu zor şartlara rağmen görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bununla da gurur duyuyorum" dedi.

Yılbaşı gecesi kulelerde görevli personeli ziyaret ederek bilgi alan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar da "Bugün yeni yılın ilk gecesi. Biz de ücra köşelerde çalışan arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Yeni yıla bu zor şartlarda girerken onlara destek olmak istedik" diye konuştu.