Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi, Yandex'in haritalar hizmetinin bir parçası olan Panoramalar'a yeni bir halka eklemesiyle karış karış gezilebilecek.
Yandex'in haritalar servisine eklenecek Bodrum Panoramaları'nın tanıtımı bugün Milta Marina Yact Club'da yapıldı. Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'ın düzenlediği tanıtım toplantısına Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Işıl Clup Milta Tatil Köyü Genel Müdürü Emir Bağ, turizmciler ve basın mensupları katıldı. Yalçındağ, Yandex haritalar sistemini kullananların 360 derecelik yüksek çözünürlüklü görseller ile Bodrum'u karış karış gezebileceğini belirtti. Yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye adım atan Yandex arama motorunun farklı özellikleri ile öne çıktığını kaydetti. Yalçındağ, Türkiye'de tarihi ve kültürel önemi olan çok sayıda yer ile birçok şehrin ana cadde ve sokaklarının Yandex'in Panoramaları ile gezilebildiğini belirterek şöyle dedi:
"Mekanları 360 derecelik yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla adım adım gezebildiğimiz bu hizmete bugün yeni bir zincir ekliyoruz. Tarihin başlangıcından beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Heredot'tan Halikarnas Balıkçısı'na kadar, sanat tarihine damgasını vuran isimlerin yuvası, doğal güzellikleri ile kendisini herkese hayran bırakan Bodrum, her yıl dünyanın dört bir köşesinden milyonlarca kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Dünya tarihi mirası açısından büyük önem taşıyan, bir kez ziyaret eden herkesin tutkunu olduğu Bodrum, Yandex Türkiye olarak bizim de öncelik verdiğimiz merkezlerden biriydi. Bu doğrultuda, çok özverili biçimde çalıştık ve Panoramalarımıza Bodrum'u kazandırdık. Bodrum Panoramalar projesi sayesinde, Bodrum'u seven veya merak eden herkes, bu güzide ilçemizi internetten sokak sokak görüp, gezebilecek. Kalmayı planladığı, gezmeyi düşündüğü noktaları önceden keşfedebilecek. Yandex haritalar bünyesindeki Bodrum Panoramaları sayesinde Bodrum'un turizm potansiyelinin artacağına inanıyoruz. Yandex Bodrum Panoramalarının hayata geçirilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekderman ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a teşekkür ederiz."
KOCADON: ÇOK YAKINDA BODRUM CANLI İZLENEBİLECEK
Yalçındağ'ın, Bodrum Panorama fotoğrafını hediye ettiği Başkan Kocadon, şöyle konuştu:
"Turist tatilini geçireceği yer konusunda önceden bilgilenmek ve gideceği yeri iyi tanımak ister. Bodrum'un turizm potansiyeline ve tanıtımına büyük katkıda bulunacak bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fotoğrafların yanı sıra kameraların da devreye girerek Bodrum'un Yandex üzerinden canlı izlenebilmesi için her türlü desteği ve girişimi yapacağız. Dünya markası Bodrum'a bu önemli katkıdan dolayı Bodrumlular bu hizmeti asla unutmayacak."
Yandex Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Sezer de verdiği teknik bilgilerde Türkiye'de 81 il 957 ilçe ve 40 bin köy ve mahallede aktif halde hizmet verdiklerini belirtti. Bodrum için bugün hizmete açtıkları sistemde ise tam 256 kilometre yol güzergahında 34 bin 460 fotoğraf ve 8 bin 615 panorama bulunduğunu ifade eden Sezer, önümüzdeki haftadan itibaren Yandex haritalar sisteminin Marmaris, Fethiye, Nevşehir ve Afyonkarahisar'da da hizmete gireceğini ekledi.

FOTOĞRAFLI