YALOVA’da, bir grup hayvansever, 4 Haziran günü süs bitkileri üretimi yapan 40 işletmenin oluşturduğu Garden A.Ş.’ye ait arazide 5 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi olayını basın açıklaması yaparak protesto etti. Hayvanseverlerin basın açıklamasına katılan Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman “Hayvan sevmeyen insan da sevemez” diyerek bir veteriner olarak da bu olayın kendisini çok üzdüğünü ve rahatsız ettiğini söyledi.

Firma önünde toplanan hayvanseverler adına basın açıklamasını iki köpeği öldürülen Seven Kurt okudu. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Kurt, köpeklerin ölümlerinden firma yetkililerini sorumlu tutarak, "Canlarımız kangal cinsi olan Paşamız ve Akbaş kırması olan oğlumuz Cesur ile birlikte en az 10 sokak köpeğimizin hunharca katline şahit olduk” dedi. Köpekleri Cesur ve Paşa’nın kollarında öldüğünü belirten Seven Kurt, “Sokakta yıllardır baktığımız diğer canlarımızın çaresiz çırpınışlarına, ölümlerine seyirci kaldık. Son 4 gündür yaşadığımız acı ve ızdırabın tarifi olmadığı gibi yaşadığımız ölümlerin de telafisi yok. Hepimizi daha da üzen ve etkileyen ise; firma yetkililerinin hedeflerinin bizim köpeklerimiz olmadığı, diğer başıboş hayvanlar olduğu yolundaki talihsiz açıklamaları oldu. Bu yolda da gerekli her türlü yasal işlemler başlatılmıştır. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımız konusunda, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Kurt, Garden AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul’un bir nebze olsun acılarını dindirmek için vaatte bulunduğu barınak projesine ilişkin protokol imzalamak üzere bir araya geldiklerinde ise protokol imzalamaktan imtina ettiklerini üzülerek gördüklerini söyledi.

Seven Kurt, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Eş Başkanları Avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoglu ve Avukat Hülya Yalçın'ın yasal sürecin takipçisi olacağı sözünü verdiklerini de söyledi. 

Hayvanseverlerin basın açıklamasına katılan Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman “Hayvan sevmeyen insan da sevemez” diyerek bir veteriner olarak da bu olayın kendisini çok üzdüğünü ve rahatsız ettiğini söyledi.

SG(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)