YALOVA Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkta bolluk ve bereket beklediklerini söyledi.
Denizlerde avlanma yasağının sona ereceği bu gece yarısı için son hazırlıklarını tamamlayarak, "Vira Bismillah" diyecek olan Yalovalı balıkçılar barınaktaki son hazırlıklarını tamamladı. Yeni sezondan umutlu olduklarını söyleyen Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, "Bu sene umutlu olmamız gerekiyor. Palamut, lüfer, çinakop ve hamsi bolluğu bekliyoruz. Şimdi alınan işaretlere göre olta ile palamut balığı tutuluyor. Su üstünde palamut balığı oynak yapmaya başladı. Biz buna göre balığın olup olmayacağını anlarız. Bu sene güzel palamut ile sezona başlayacağız. Lüfer de kendini gösterdi. Radarlarda gördüğümüz kadarıyla epey bir hamsi var. Bu sene hamsi olacağı kesin ama önemli olan palamuttur. Marmara ve Karadeniz’in balıkçıları palamut ve lüfere yoğunlaşacak. Gelen haberler güzel" dedi.
Sezon için Yalovalı balıkçıların son hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Tokalak, "2-3 gün sonra merkezdeki teknelerin hepsi Karadeniz’de olacak. Yalova genelinde 8 kooperatif var yaklaşık 160- 200 arasında tekne Karadeniz’e gidecek. Herkes o niyete girdi. Bununla ilgili ciddi masraflar yapıldı. 30- 40 bin liralık masraflar var. Mazot masrafı da var. Ucuz mazot alıyoruz ama makineler kuvvetli makinelerdir. En az 1.5- 2 bin liralık mazot alacak. En ufak detaya kadar hazırlıklarımızı yaptık" diye konuştu.
Yalova’dan yaklaşık bin kişinin Karadeniz’e açılacağını söyleyen Tokalak, Ağva, Şile ve Kefken bölgesinde avlanma yapacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI