YALOVA’daki Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi nedeniyle uzun süreden bu yana hizmet alamadıklarını söyleyen Romanlar, mahalledeki çöp konteynerlerini yaktı.
Bağlarbaşı Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Romanlar, hizmet alamadıklarını, lağım sularının sokaklarda aktığını, kentsel dönüşüm nedeniyle tek çivi çakamaz halde olduklarını öne sürerek çöp konteynerlerini ateşe verdi, yolu trafiğe kapatarak tepki gösterdi. Mahalleye çok sayıda polis ekibi gönderilirken ateşe verilen çöp konteynerleri, Yalova Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ile Dinçer İlhan da hemen mahalleye giderek Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu ile görüştü. Başkan Yardımcıları, gerekli çalışmayı yapacaklarını söylemesi üzerine gerginlik son buldu.
Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, 'Roman Mahallesi' olarak anılan bölgede yıllardan bu yana sorun olan altyapı çalışmalarının yakında başlayacağını söyledi. Bölgede bu kış çamur olmayacağını belirten Salman yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi. Salman, şöyle dedi:
"Yalova Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarda öncelikle yağmur ve kanalizasyon hattı yenilenecek. Daha sonra asfaltlama yapılacak. Yalova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sürdürülecek işlemlerin kısa sürede tamamlanacak. Kentsel dönüşüm yapılacak diye 5 yıldır çivi çakılmayan bu mahallemizde bu kış çamur akmayacak. Halkımız altyapısı ve asfaltı tamamlanmış modern sokaklarda gezebilecek."
 
FOTOĞRAFLI