Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ‘Yalova İli Yaban Hayatının Fotokapan Yöntemiyle Araştırılması’ semineri düzenlendi. Seminerle ilgili bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Gürcan Olcay, ormanlara kurulan kapanla Yalova’da ilk kez yaban kedisi görüntülendiğini söyledi.
Yalova Uygulama Oteli’nde yapılan seminer teorik ve arazi çalışmalarından oluştu. Seminere Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ile Bursa ve Bilecik Şube Müdürlüklerinden personeller katıldı.
Seminerle ilgili bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Gürcan Olcay, Yalova’da ormanlık alanlara fotokapan kurulduğunu söyledi. Yalova’da ilk kez bu yöntemle yaban kedisi görüntülemeyi başardıklarını söyleyen Olcay, şunları söyledi:
“Gece siyah beyaz, gündüz renkli fotoğraf çeken harekete duyarlı makineleri doğaya yerleştirdik. Bu makineler sayesinde yaban hayatını fotoğraflıyoruz. 8 Mayıs tarihinde ilk foto kapanı araziye yerleştirdik. 3 ay sürecek bu proje sonrasında Yalova’daki yaban hayatını tanıtan bir kitap yaptıracağız. Yine fotokapanda fotoğraflanan hayvanların fotoğraflarını düzenlenecek olan bir sergide halkımızla paylaşacağız. Fotokapanları kurduktan sonra ilk sevindirici sonuca da ulaştık. Yalova'da yaban kedisi bulunduğunu tespit ettik. Yalova'da yaban kedisi olduğu bilinmiyorduk. Nerede yaşıyor. Kaç tane var. Yaşam alanları neresi şimdi onu araştırıyoruz. Tür yoğunluğunu da masaya yatıracağız."

FOTOĞRAFLI