YALOVA Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile hazırlanan 'Yalova Genel ve Sektörel Tanıtım Filmi' lansmanı Yürüyen Köşk’te yapıldı. YTSO Başkanı Tahsin Becan, 3 dilde hazırlanan 2 bin adet tanıtım CD’sini yurt içi ve yurt dışına göndereceklerini belirterek, "Yalova’yı tüm dünyaya tanıtacağız. Yalova çiçekte Türkiye’nin kalbi. Çiçekçilikte Hollanda’yı geçebiliriz" dedi.
YTSO, helikopterle çekilen Yalova’nın 12 dakikalık sektörel ve 5 dakikalık genel tanıtım filmini hazırlattı. Yalova Genel ve Sektörel Tanıtım Filmi lansmanına Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, YTSO Başkanı Tahsin Becan ile çok sayıda davetli de katıldı.
YTSO, 3 dilde hazırlattığı tanıtım CD’siyle içinde barındırdığı fırsatları, istihdam ve yatırım imkânlarını tüm dünyaya duyuracak. Yalova’nın helikopterle çekilen tanıtımı dolayısıyla gerçekleştirilen lansmanda konuşan YTSO Başkanı Tahsin Becan, Yalova’nın çiçeklikte Hollanda’yı geçebileceğini söyledi. Becan, şöyle dedi:
"Odamızın 42 üyesi olan çiçek sektöründen oluşan Garden A.Ş. firması, yine sayın valimizin desteğiyle iyi bir yere geldi. Hala tesisleşme devam ediyor. Bittiği zaman değil Yalova’nın Türkiye’nin kalbi olacak çiçek sektörü anlamında. Niye ileriki yıllarda bir Hollanda olmasın diye hayal ediyoruz. Tabi ki bunlar güzel şeyler. Çiçekçilikte Yalova ve Türkiye’nin kalbiyiz. Einstein’in ‘Eğer mantıkla düşünürseniz, A noktasından sadece B noktasına gidersiniz. Ama hayal kurarsanız her yere gidersiniz’ sözleriyle hareket ediyoruz. Dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Yalova için elimizden geleni yapıyoruz."
SÜS BİTKİCİLİĞİ TANITIMI YAPILACAK 
Yalova Valisi Esengül Civelek de, tanıtım filminin Yalova’nın imajına tanıtımına katkı sağlayacağını aynı zamanda da filmi izleyenlerde Yalova’ya ilişkin farkındalık yaratacağına inandığını söyledi. Civelek, şöyle dedi:
"Projeyi destekleyen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na değerli çalışma arkadaşlarıma ve projeyi gerçekleştiren Yalova Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olmak üzere yönetimine ve filmin hazırlanma süresinde emeği geçenlere teşekkür ediyor ve kutluyorum."
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut da kalkınma ajansının 5 ile hizmet verdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Bunların içinde en yeşil ve en güzel olanı Yalova’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Bölge planımız çerçevesinde verilecek hibe destekleriyle ve mali desteklerle bu potansiyelin harekete geçirilmesi için çalışmalar yapmaktayız. Bugün burada izleyeceğimiz tanıtım Yalova sektörel ve yerel tanıtım filmi de bizim bölgemizin potansiyelini hem yerli hem de yabancı platformlarda ifade etmek üzere Türkçe ve yabancı dillerde hazırlanmış olan bir tanıtım filmidir. YTSO’ya Yalova’nın tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Organize sanayi bölgelerimize yönelik ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. Yalova’mızda kümelenmiş süs bitkiciliği var. Burada valimizin ve dernek üyelerimizin öncülüğünde güzel bir projeye imza attık. Bunun da lansmanını inşallah beraberce yapacağız."

FOTOĞRAFLI