YALOVA’da 1 Haziran’da yenilenen belediye başkanlığı seçimini kazanan CHP’li Vefa Salman, düzenlenen devir-teslim töreniyle koltuğuna oturdu.
Yalova’da 30 Mart’ta yapılan ve 6 oy farkla seçimi kazandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun iptal kararı üzerine 1 Haziran’da yenilenen seçimde bu kez Ak Parti Adayı Yakup Koçal’ı 228 oy farkla geçen CHP’li Vefa Salman, ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Devir-teslim dolayısıyla Yalova Belediyesi’nde düzenlenen törende çok sayıda partili Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı karşıladı. Belediye binası önünde zabıta mangasını selamlayan ve ardından partililere hitaben kısa konuşma yapan Salman, daha sonra makam odasına geçti. Yalova Belediye Başkan Vekili AK Partili Ömer Aslan ve Salman birbirlerine çiçek verdi. Ardından Aslan, Salman’a koltuğu teslim etti.
Salman, yaptığı konuşmada kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederken seçimi ikinci kez kazandığını söyledi. Salman, "Bu halkın iradesi. Zaten kazandım. İkinci kez seçime gidildi. Başından beri ben Allah’ın adaletine inanmış bir insanım. Tecelli edeceğine emindim. En ufak bir heyecanım, kuşkum, endişem yoktu. O da bugün nasip oldu. Geldik, tekrar makamı devraldık" dedi.
Göreve kaldığı yerden devam edeceğini kaydeden Salman, şöyle devam etti:
"Makam, mevkiler geçici. Benim için önemli olan insanlara en iyi şekilde hizmet etmek. Açık ve net söylemek gerekirse ben insanları, Yalova’yı çok seviyorum. Zaten onun için kazandım seçimi. Bunu bütün Türkiye böyle bilsin. Bundan sonra Türkiye’de siyaset yapan tüm insanlar eğer bu mantıkla hareket ederse, aday adaylığı sürecinden kazanacaklarına inanıyorsa ve bu inancı da çalışmayla pekiştirdikleri zaman başaramayacak bir iş yok. Bu çalışmanın başarısıdır."

SG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)