YALOVA Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, tatbikat alanlarının yıkılması nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Karaçam, “Biz depremlerde arama yaparken hep 'sesimizi duyan var mı?' diye seslenirdik. Şimdi aynen kendimiz için 'sesimizi duyan var mı?' diyoruz" dedi.
MAG-DER, Uygulama Oteli'nde sertifika takdim töreni ve dayanışma gecesi düzenledi. Programa Dernek Başkanı Sabri Karaçam'ın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bora Yalçın, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın STK'lardan Sorumlu Danışmanı Sinan Giray ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllüler katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan MAG-DER Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Karaçam, eğitimleri yarım tamamladıklarını söyledi. Karaçam, “9 Aralık 2013 ile 7 Ocak 2014 tarihleri arasında eğitimleri ne yazık ki yarım bitirdik. Bundan 2 ay önce pratik eğitimleri yaptığımız kule yıkılmaya çalışılmış ancak durdurulmuştu. En son gittiğimizde tüm enkazlar toprakla örtülmüştü. Orada çalışma yapma imkânımız yoktu. Orada yine arkadaşlarımıza pratik eğitimler verdik"dedi. 2014 yılına ait planlanan tüm tatbikat eğitimlerini ertelemek zorunda kaldıklarını da söyleyen Karaçam, “Pratik eğitimleri olmayan arkadaşlarımızın bir sürü eksiği oluyor. Biz bunları dile getirdik ama kimseden ses yok. Bu da bizi üzüyor. 2014 yılına ait planlamış olduğumuz tüm tatbikatları ertelemek zorunda kaldık. Biz depremlerde arama yaparken hep 'sesimizi duyan var mı?' diye seslenirdik. Şimdi aynen kendimiz için 'sesimizi duyan var mı?' diyoruz" diye konuştu.
İl Afet ve Acil Durumu Bora Yalçın da "Mahalle Afet Gönüllüleri bizlerin gururu. Çiftlikköy'de söz vermeyelim ama orada da bir enkaz alanı yaparız" dedi.