ARAMA Kurtarma Dernekleri Federasyonu’nun (AKDF) Yalova’da düzenlediği 2013 yılı Ulusal Deprem Tatbikatına 8 ekipten 250 kişi katıldı. Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğündeki deprem senaryosundaki arama kurtarma ekipleri, koordineli çalışarak olası bir depremde yaşanacaklarla ilgili tatbikat yaptı.
Yalova'da, 2013 Yılı Ulusal Tatbikatı, kentin 5 ayrı bölgesinde oluşturulan enkazlar ile gerçekleştirildi. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen 250 katılımcının hazır bulunduğu tatbikat kapsamında, olası depremlerdeki arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Başkanı Âdem Demirel, şöyle dedi:
"Tatbikat senaryosu gereği, saat 08.42'de Yalova İli Şehir Merkezinde, Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğünde bir deprem sonrası yıkım ve hasar oluştuğu, yaralıların bulunduğu ve enkaz altında kalanların olduğu bilgisi alınmıştır. İldeki tüm arama ve kurtarma ekipleri toplanmaya başlamıştır. Bu arada artçı sarsıntılar devam etmektedir. İlde sarsıntının ardından İl Kurtarma ve Yardım Komitesi toplanmış, Yalova Afetler Acil Yardım Planında belirlenen Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinde Arama Kurtarma Ekipleri toplanarak koordinasyon merkezini faaliyete geçirmiştir."
Adem Demirel, federasyon olarak her yıl düzenlenen ulusal deprem tatbikatını bu yıl Yalova'da gerçekleştirdiklerini anlatırken, "Federasyona üye tüm iller tatbikata katılıyor. İldeki kurum ve kuruluşlarda tatbikata destek veriyorlar. Tatbikatın koordinasyonunu AFAD Yalova İl Müdürlüğü yapıyor. 24 saat esaslı bir tatbikat. Gece boyunca da çalışmalar sürecek. Yarın saat 11.00’de de tatbikat sona erecek" dedi.
Bu arada tatbikat yapılan binalardan birinin, 17 Ağustos depreminde hasar gören ve yıkım çalışmalarına yeni başlanan bir bina olması dikkat çekti.