Zafer KUMRU/ERZURUM, () - ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesi 6 engelliye , akülü tekerlekli sandalye aldı. Akülü tekerlekli sandalyeleri Başkan Ali Korkut'tan alan engellilerden Güzi Durhan, "Akülü tekerlekli sandalye ile artık özgürüm kimseye muhtaç olmadan istediğim yere gidebileceğim" dedi.
Belediyeye yakınlarının yardımı ile gelen engelliler, Belediye Başkanı Ak Parti'li Ali Korkut tarafından dağıtılan akülü tekerlekli sandalyeleri sevinçle aldı. Firma yetkilileri, akülü tekerlekli sandalyeleri alan bedensel engelli ve yakınlarına aracın nasıl kullanılacağını gösterdi. Eski sandalyelerinden inerek akülü sandalyelere binen engelliler Başkan Korkut'a teşekkür etti. Artık kimseye muhtaç olmadan istedikleri yere gidebilecek olmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen engellilerden 52 yaşındaki 3 çocuk annesi Güzi Duran, "4 yıl önce felç oldum. Yatağa mahkum yaşıyorum. Nereye müracaat ettiysek eşim çalışıyor diye akülü araç verilmedi. Sonunda belediyeye müracaat ettik. Bir süre sonra telefon açıp, 'Gelin akülü aracınızı alın' dediklerinde sevinçten nerede ise ayağa kalkacaktım. Bedensel engelliler için akülü araç çok önemli. Çünkü kimseye muhtaç olmadan tek düğmeye basarak istediğin yere gidebiliyorsun. Evladında olsa bir süre sonra seni taşımaktan yoruluyor. Şimdi onlar da özgür bende. Allah başkanımızdan razı olsun" diye konuştu.
Çocukluğundan beri içtiği sigara yüzünden her iki bacağı kesilen 3 çocuk babası Bünyamin Atmaca da sağlığında taksicilik yaptığını belirtti. Ayaklarının kesilmesi nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını belirten Atmaca, "Allah devletimize zeval vermesin. Başkanımız sayesinde bundan sonraki hayatımızı daha rahat sürdüreceğiz. Elle bin bir güçlükle kullandığımız tekerlekli arabadan inip akü tekerlekli sandalyeye binince kendimizi eşekten inip ata binmeye benzettim. Bacaklarım kesildikten sonra yüzüm ilk kez bugün güldü diyebilirim. Bir de bu sigarayı bırakabilirsem ne mutlu bana" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, akülü tekerlekli sandalyeleri meclis kararı ile aldıklarını söyledi. Engellilerin yeni araçlarını sağlık ve huzur içinde kullanmalarını dileyen Başkan Korkut, "İlçe sınırlarımız içerisinde oturup ve bizlere müracaat eden engellilerin bu isteklerini geri çevirmedik. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. Akülü tekerlekli sandalye onlar için çok önemli. Yaşadıkları sevinci gözlerinden görebiliyoruz. Güle güle kullansınlar" diye konuştu.

ZK(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)