Cemal KÖYÜK - Süleyman KAYA - Bulut MÜLHİM - Yaşar KAÇMAZ - Ali DANAŞ / İSTANBUL, () Avcılar'da E-5 Karayolu'ndaki damperi açık ilerleyen tankerin çarptığı üst geçit büyük bir gürültü ile çöktü. Üst geçidin çöken parçası tankerin ve diğer yönde ileryelen bir minibüsün üstüne düştü. Tankerin sürücüsü ve 1 kişi yaralanırken, minibüsün sürücüsü ise öldü. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapandı, metrobüs seferleri yapılamadı.
MİNİBÜSÜN ÜZERİNE ÇÖKTÜ
Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. E-5 Karayolu'nda Avcılar'dan Topkapı yönüne giden bir tankerin açık kalan damperi halk arasında İGS durağı olarak bilinen mevkideki yaya üst geçidine çarptı. Üst geçin büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken parça üst geçide çarpan tankerin ve diğer yönde ilerleyen bir minibüs'ün üzerine düştü. Avcılar-Topkapı yolu iki yönlü olarak trafiğe kapandı. Hadımköy ve Bahçeşehir'de trafikte yoğunluk oluştu. Kapanan yol nedeniyle duran metrobüs ve araçlardan inen yolcular kazazedelerin yardımına koştu. Bu yüzden kaza yerinde büyük bir kalabalık oluştu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
TANKERDE SIZITI OLDU

Hasar meydana gelen yakıt tankerinde sızıntı meydana geldi. Polis ekipleri kalabalığı güvenli bir uzaklığa doğru dağıtırken, itfaiye ekipleri önlem olarak yola köpük sıktı.  Bu arada köprünün düşen parçası vinç ile yükseltilerek altındaki minibüs geri çekildi. Olay yeri inceleme ekipleri minibüs içinde bulunan cesedin çıkarılması sırasında etrafa bez paravan çekti. İtfaiye ekipleri de minibüs içinde ezilerek can veren kişinin cesedini çıkardı. Ceset adli tıp aracı ile götürüldü.
İtfaiye ile polis yan yoldaki üst geçidin bağlantı noktalarının da yıkılma ihtimali üzerine önlemler aldı.
EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI
Emniyet Müdürü Selami Altınok, Avcılar'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Altınok, 1 kişinin öldüğünü, 1'i ağır 4 kişinin de yaraladığını söyledi.

İSTANBUL VALİLİĞİ : KASASI AÇIK İLERLİYORDU
İstanbul Valiliği, kaza ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde:
"Saat 10.00 sıralarında Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır."
İETT’DEN AÇIKLAMA
Kaza ile ilgili İETT’den yapılan açıklamada, "Üst geçidin çökmesi sonucu Söğütlüçeşme- Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferler ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildi. Yolun açılmasının ardından seferler olağan şekilde devam edecek. Kaza sonucu metrobüs araçlarında herhangi bir hasar, metrobüs yolcularında da bir yaralanma meydana gelmedi" denildi.
Ekipler trafiğin açılması için çalıştı. Kaza sonrası yaşanan trafik yoğunluğu TEM'de Esenyurt'tan Mahmutbey'e kadar uzandı. Yoğunluk Levent bağlantı yolunda başladı. Topkapı yönünden gelen metrobüsler kaza sonrası Avcılar'a kadar yolcu taşıyabiliyor. Trafik diğer taraftan Haramidere ve Küçükçekmece sapaklarına kadar durdu. Saat 11.00’den sonra E-5 tamamen kapandı. Trafik Avcılar içine ve sahil yoluna verildi" denildi.
HERKES CEP TELEFONUYLA 112'Yİ ARADI
O sırada metrobüse binmek için durağa giden üniversite öğrencisi Tolga İlhan olay yerini görüntüledi. Tolga İlhan yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Metrobüs durdu. Herkes indi. Bir kaza olduğunu tahmin ettim. Hemen yakındaki kalabalığa koştum. E-5 üzerindeki yaya köprüsü olduğu gibi yolun üzerine çökmüştü. Yakıt tankerinin hemen arkasında kanlar içinde biri vardı. Hemen fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada metrobüsten inenler ve çevreden geçenler yardıma koştu. Herkes telefonlarla 112'yi aramaya başladı. Ortalık adeta savaş yerine dönmüştü.”
METROBÜS ŞOFÖRÜ FACİAYI ÖNLEDİ
Başka bir metrobüste bulunan bir yolcu da “Metrobüs sürücüsü çökmeyi son anda görerek durdu. Böylece bir faciayı önledi. Aksi halde biz o çöken köprünün altında kalacaktık. Mutlaka ölen çok olurdu” dedi.
4 YIL ÖNCE
Dört yıl kadar önce İstanbul Beylikdüzü'nde de benzer bir kaza yaşanmıştı. Damperi açık giden araç, insanların kullandığı üst geçide çarpmış ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açmıştı.
(FOTOĞRAFLI)