Teslime TOSUN / ANTALYA, () - ANTALYA Barosu'na kayıtlı avukatlar, sevgilisi Abdurrahman Göçer tarafından benzin dökülerek yakılan Hülya Çilem Berkil'in karar duruşmasının ardından, sanık yakınlarının Berkil'in yakınlarının avukatı Gülseda Öz ile beraberindekilere saldırmasını protesto etti.
Adliye önünde Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı'nın da katıldığı protestoda, grup adına Avukat Feden Şengün basına açıklama yaptı. Avukat Şengün şöyle dedi:
"Kendisini sevdiğini söyleyen erkek tarafından yakılarak katledilen Hülye Çilem Berkil'in Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasını, müşteki avukatı Gülseda Öz ile dayanışma halindeki Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu da takip etmekteydi. Gözlemci olarak Kadın Dayanışma Merkezi ve derneği adına duruşmaya katılan Nuray Kaya, beraberindeki Çilem Hülya Berkil'in annesi ve kardeşiyle birlikte sanık yakınlarının sözlü ve fiziksel saldırısına uğramıştır. Duruşma sırasında meslektaşlarımıza alenen yöneltilen tehditler ve hüküm açıklandıktan sonra sanıkların gösterdiği pervasızlığa rağmen gerek mahkeme heyeti, gerekse adliye emniyet birimleri durumun vehametini önemsememiş ve gerekli güvenlik önlemleri alınmamıştır. Olay sonrasında da dağılmayan saldırganların adliye bahçesinde direkleri tekmelemeye devam etmesine ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın taleplerine rağmen gözaltı işlemi yapılmamıştır." 
'ERKEK ADALET DEĞİL, GERÇEK ADALET'
Saldırıya uğrayan avukat Gülseda Öz ise, "Tüm uyarılarımıza rağmen gerekli emniyet tedbirlerini almadılar" dedi. Açıklamaların ardından protestoya katılan avukatlar, bir süre alkışlarla protesto edip, 'Erkek adalet değil, gerçek adalet', 'Adalet biziz. Susmayacağız' şeklinde slogan attı. Kadın avukatlara çok sayıda erkek meslektaşı da alkışlarla destek verdi.
Antalya'ya birlikte tatile geldiği sevgilisi Çilem Hülya Berkil'i benzin dökerek yakmaktan tutuklu yargılanan Abdurrahman Göçer, geçen cuma günü görülen karar duruşmasında ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmişti.

FOTOĞRAFLI