Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de yapılan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) odası bölge toplantısına katılan İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan, çözüm sürecinin lafta kalmamasını ve hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan, Van SMMM Odası Başkanı İbrahim Şahin, SMMM Hakkari Temsilcisi Tahirhan Taş ve üyeler katıldı. Açılış konuşmasını Hakkari SMMM Odası Temsilcisi Tahirhan Taş'ın yaptığı toplantıda daha sonra kürsüye İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan çıktı. Hakkari'yi gördüğünde moralinin bozulduğunu belirten Arıkan, barış sürecinin hayata geçirilmesini istedi. Arıkan şöyle konuştu:
"Benim kafam karıştı. Çok farklı hayallerle geldim Hakkari'ye. Yani gelişmiş, biraz daha rahat, ekonomik anlamda da ileri gitmiş bekliyordum. Bu kadar geri kaldığını düşünmemiştim açıkçası. Sanki bir unutulmuş şehir havası var. Aslında kökeninde hiç tasvip etmediğimiz bir barış sürecinin oluşmamasından kaynaklanıyor. Biz mali müşavirler savaşın değil, barışın muhasebesini tutmak istiyoruz. Bu bölgede de çözüm sürecinin lafta değil, hayata geçirilmesini ümit ediyoruz. Eğer bir bölgede barış varsa, inanın her türlü kalkınma olur ve o bölge gelişir. Belki de bu kadar güzel coğrafyadaki Hakkari ilimiz, burada yaşayan insanlar daha farklı bir ortama kavuşurlar. Sosyal medyayı, diğer medyayı takip eden bir özelliğim var. Buradaki sıkıntıları paylaşacağız. Ama benim tek dileğim, bu barış sürecenin bir an önce oluşmasıdır."
FOTOĞRAFLI