ERZURUM'un Oltu İlçesi'ne bağlı 60 haneli Güllüce Köyü'nde, yağışlarla birlikte Salker Tepesi'nden düşen taş ve kayalar köylülerin korkusu oldu.
Güllüce köylüleri sağanak yağışların ardından sırtını dayadığı Salker Tepesi'nden kaya ve taş düşmeye başlaması üzerine her yıl olduğu gibi bu yıl da korkulu günler geçirmeye başladı. Tepeden kopan kayaların ev, ahır ve bahçelere hasar verdiğini söyleyen 97 yaşındaki Gülbahar Gür, "Yağışların etkili olduğu bu günlerde kaya korkusu yaşıyoruz. Tepeden kopar dev kaya parçaları ev, bahçe ve ahırlarımızı yıkıyor. Taş geldiğinde herkes bir yerlere kaçıp canını kurtarıyor. Tek sevincimiz bugüne kadar mucize eseri can kaybının yaşanmaması. Yağışlı havalarda evlerimizde en küçük bir ses de hop oturup hop kalkıyoruz" dedi.
Köy sakinlerinden Önder Alkan ise, geçen yıl Erzurum Afet İşlerine dilekçe verdiklerini ve bunun üzerine bir ekibin gelip inceleme yaptığını söyledi. Uzmanların 'Buradan taş gelmez' raporu verip gittiklerini hatırlatan Alkan, şöyle konuştu:
"Yetkililer tepeden köyümüze düşen kaya parçalarını acaba neye benzetti ? Böyle bir vurdumduymazlık olamaz. Köyde biri öldüğü zaman mı önlem alacaklar. 'Taş gelmez' diyenleri bir gün gelip köyümüzde ağırlamak isteriz. Bakalım uyuyabilecekler mi? Kayalar başımıza bomba gibi düşüyor. İlgilileri göreve davet ediyoruz." 
Güllüce Köyü sakinlerinden Furkan Gür'de 8 aylık çocuğunu sabaha kadar kucağında dışarıda gezdirdiğini belirtti. Gür, ahırının taş gelmesi nedeniyle yıkıldığı ifade ederek, "Yağışlarla birlikte taş kabusumuz da başladı. Bir arkadaşımın evinde yaşıyorum. Benim evim taş tehlikesi altında. Ahırım taşlardan dolayı yıkıldı. Artık hayvan bile saklayamıyorum. Özellikle yağmur yağdığında dağdan kopup gelen taş sayısı da artıyor" dedi.

MA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)