Muhammet KAÇAR/ÇAYELİ (Rize), () - RİZE’nin Çayeli İlçesi’nde etkili olan şiddetli sağanak yağışla birlikte Ağaran Şelalesi'nden akan suyun debisi artınca 20 kişilik turist kafilesi, derenin kenarında bulunan ve her iki yanından su akmaya başlayan seranderlerde mahsur kaldı. Turistler yağışın azalması sonrasında seranderlerden çıkabildi.
Köprübaşı Köyü’nde, yaklaşık 70 metre yüksekten dökülen Ağaran Şelalesi'nin debisi, dün şiddetli sağanak yağışın ardından arttı. Şelaleden gelen suyun boşaldığı derenin  kenarındaki serenderlerin her iki yanından da yoğun su akışı başlayınca 20 kişilik turist kafilesi de seranderlerde mahsur kaldı. Yaklaşık 3 saat süren taşkının ardından su seviyesi azalıca turistler seranderlerden çıkabildi. Bu sırada bir otomobilin de akan suyun içinden geçiş yaptığı gözlendi. Şelale çevresinde yaşananlar amatör kameralar tarafından kaydedildi.
PİKNİK YAPANLAR ZOR ANLAR YAŞADI
Şelalenin bulunduğu bölgede tesis işleten Metin Saklı, aniden bastıran yağmurun çok etkili oldruğunu belirterek, "Piknik yapanlar zor anlar yaşadı. Ama belli bir zaman sonra yağmur etkisini azaltınca tehlike de geçti" dedi.

FOTOĞRAFLI