Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde İngiliz, Belçika ve Alman uyruklu 50 tur rehberi, bir tur şirketinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında bayramın son günü, Yalancıboğaz Plajı'nı temizledi. Grup, güneşlenen tatilcileri plaja çöp atmamaları konusunda uyardı.
Tan Tur Turizm Marmaris Şubesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, önceki gün Adaköy Mahallesi Yalancıboğaz Plajı'nda, yabancı uyruklu 50 tur rehberi bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte plajda ve sahil kıyısında pet şişeden sigara izmaritine, ambalaj atıklarından mutfak gereçlerine kadar yaklaşık 20 torba çöp toplandı. Rehberler, sahilde güneşlenen ve denize giren turistleri plaja atıklarını bırakmamaları konusunda uyardı.
Tan Tur Turizm Operasyon Sorumlusu Eda Nazan Ahsen, "Plajların ve çevrenin temizlenmesi ile ilgili bugün burada yurt dışı tur operatörlerimizle beraber bir etkinlik düzenledik. İngiliz, Belçika ve Alman tur operatörlerinden yaklaşık 50 kişilik bir rehber grubu, bugün burada plaj temizliği yaptı. Bunun dışında başka sosyal sorumluluk projeleri de üretiyoruz. İlerleyen zamanlarda benzer etkinliklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI