Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA’nın Marmaris İlçe Belediye Başkanı ve CHP adayı Ali Acar, Türkler’le evlenip Türk vatandaşı olan yabancı uyruklu gelinlerle yemekte bir araya geldi. Ali Acar, "Ticari, kültürel ve sosyal etkinliklerimize katkı sağlayan yabancı gelinlerimiz, hizmetlerimizden eşit yararlanma ve istekte bulunma haklarına sahipler" dedi.
Ali Acar, Restoran Portofino’da, 'Kimimiz başka coğrafyada kimimiz burada ama hepimiz Marmarisli olduk' sloganıyla Marmaris’te yaşayan yabancı gelinler ve çocuklarıyla yemek yedi, sohbet etti, sorunlarını ve isteklerini dinledi. Yabancı gelinlerin, Marmaris’in gelişmesi için geliştirecekleri her türlü projeyi hayata geçirmeye hazır olduklarını belirten Acar şunları söyledi:
1Ticari, kültürel ve sosyal etkinliklerimize katkı sağlayan yabancı gelinlerimiz, hizmetlerimizden eşit yararlanma ve istekte bulunma haklarına sahipler. Sizlerin her türlü etkinliklerden haberdar olmanız için İngilizce ve Rusça bülten çıkarma hazırlığındayız. Daha verimli iletişim için oluşturacağımız 'Kimimiz Başka Coğrafyada Kimimiz Burada Ama Hepimiz Marmarisli Olduk Platformu’yla sorunların belirlenmesinde, çözümlerin bulunmasında yabancılara ve belediye çalışanlarına önemli katkılar sağlayacak. En önemlisi sizlerin bizlerle daha çok kaynaşmanıza destek olacak."
Yabancı gelinler adına konuşan Rus asıllı Türk vatandaşı Svetlana Miyellana, "Bizlerin buraya yerleşmek istememizin en büyük nedenlerinden biri korunmuş doğa ve deniz. Doğanın korunması için verdiğiniz mücadelenin devam edeceğine inanarak bazı taleplerimiz olacak. Park, bahçe gibi yaşam alanlarının daha modern hale getirilmesini istiyoruz. Türkçe kurslarının arttırılmasını, açılacak diğer çeşitli kurslarda da bizlere de kontenjan sağlanması istiyoruz. Sizlere telefon ve elektronik posta adreslerimizi vererek yapılacak her etkinlik ve eylemden haberdar olmak istiyoruz" dedi.

AG(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)