BODRUM'da yaşayan VIP hostesi ve moda tasarımcısı Gülay Erkal, atölyesinde hazırladığı 'Beyaz Renge Karşı' isimli defilesini sergiledi. 'Beyaz' ve 'renkli kıyafetler' olmak üzere iki bölümden oluşan defile, büyük ilgi gördü.
2000 - 2004 yılları arasında Dallah Albaraka'da 2004 - 2007 yıllarında NAS'ta VIP uçuş hostesliği yapan 44 yaşındaki moda tasarımcısı Gülay Erkal Trafo Bodrum Kültür ve Sanat Merkezi'nde ikinci defilesini gerçekleştirdi. 'Beyaz Renge Karşı' ismiyle gerçekleşen defilede, 30 kıyafeti, aralarında profesyonellerin de bulunduğu 10 manken sergiledi. Mini ve uzun elbiselerin yer aldığı kıyafetleri Elif Olgaç, Deniz Olgaç, Serenay Çoban, Aytül Öge, Burcu Karaoğlan, Yasemin Karasoy, Derya Yalçınöz, Başak Özkeskin, Burcu Gökalp ve Melda Oraz tanıttı. Beyaz ve renkli olmak üzere iki bölümde tanıtılan kıyafetler beğeni topladı.
Pamuk, saten, eski kumaşlar, krep ve güpür kumaşlardan tasarımlar yapıldığını kaydeden Erkal, "Tasavvuf benim son zamanlarda ilgimi çekiyor. Tasavvufta renkler siyah, beyaz ve kırmızı olarak ele alınır. Siyah bütün renkleri kendisinde topladığı için, bütün renkleri temsil ediyor. Aynı zamanda da büyüleyiciliği ile Allah'ın birliğini simgeliyor. Elbiselerin bir bölümünde renklerin bütününü kapsayan, siyahı ifade etmek için rengarenk kıyafetler tasarladım. Diğerlerinde ilk akıl ışığı ifade etmek için de beyaz rengi kullandım. Son olarak da kırmızı gelinlikte, hem tasavvufta varlık alemini hem de Türklerin gerçek gelinlik rengini temsil ediyor. 1 yılda hazırlanan kıyafetler umarım beğenilir" dedi.

FOTOĞRAFLI