Gülay ÖZEK/VAN, () - VAN Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'ne (VESOB) ait yeni hizmet binası tamamlandı. VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, yeni hizmet binasını, KOSGEB'in tahsis ettiği 5 bin metrekarelik bir alanda inşa ettiklerini söyledi.
Van 'da meydana gelen depremlerin ardından binası hasar gören VESOB, yeni hizmet binası, İpekyolu Caddesi üzerinde inşa edildi. Henüz açılışı yapılmayan ve kısmen hizmet veren binayla ilgili VESOB Başkanı Faruk Alpaslan gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin esnaf teşkilatları içerisinde en büyük binayı Van'da tamamlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
Binayı, KOSGEB'in tahsis ettiği 5 bin metrekarelik bir alanda depreme tam dayanıklı inşa ettiklerini belirten Alpaslan, hizmet binasında, bin kişilik düğün salonu, eğitim ve toplantı salonları, tüm odalar için başkan odaları, sekreterlik, hizmet odası ve arşiv odalarının bulunduğunu söyledi. Binayı 2 milyon 800 bin TL'ye mal ettiklerini belirten Alpaslan şunları söyledi:
"Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı önderliğinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın'ın yardımlarıyla binayı tamamladık. Yeni hizmet binamız ufak tefek eksiklikler haricinde tamamlanmıştır. Bu binanın yüzde 70'i VESOB'a, yüzde 30'u ise Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'na aittir."

GÖ(FE/ESM) (FOTOĞRAFLI)