BÜRO Emekçileri Sendikası, Bursa'da Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi daireleri ve lojmanların depreme karşı güçlendirilmesinin yapılmadığı belirterek, yetkilileri önlem almaya çağırdı.
Geçen cumartesi günü Ege Denizi'nde Gökçeada açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, güvensiz binalarda çalışmanın endişesini bir kez daha yaşayan Bursa'daki Maliye çalışanları, tepkilerini düzenledikleri basın toplantısı ile gündeme getirdiler. Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Vergi Dairesi önünde toplanarak açıklamalarda bulundu. Arkadaşları adına konuşan Şube Başkanı Süleyman Ayyılmaz, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından, 21 Eylül 2010 tarihinde hazırlanan raporda, aralarında Vergi Daireleri ve lojmanlarının da bulunduğu, Maliye Bakanlığı'na ait 21 binadan 2 sinin yıkılması, 19'unun ise acilen güçlendirilmesine ilişkin rapor hazırladığını söyledi.
Bu raporun gerçekleri yansıtmasına rağmen, her gün binlerce kişinin geldiği vergi dairelerinde hiç bir çalışma yapılmadığını söyleyen Süleyman Ayyılmaz, "Bizim için önemli olan can güvenliğimiz, altından metro geçen bu binamız sürekli sallanıyor. Nilüfer Ek Hizmet Binası ne yazık ki 15 yıl önce de havalandırma borularının geçirilmesi için kolon ve kirişleri kesilmişti. Kimse bizi bu denli tehlike oluşturan binalarda çalışmaya zorlayamaz. Bu insan haklarına da aykırıdır" dedi.
Çekirge Semtinde bulunan yöneticilerin kaldığı lojmanın yıkılıp yerine Özlüce Semtinde Lojman satın alındığını açıklayan Süleyman Ayyılmaz, "Biz Maliye Emekçileri olarak yıkıntı ve enkazların altından yardım talep etmek istemiyoruz. Kendimize 'Güzel öldüler' dedirtmeyeceğiz. Yetkilileri facia yaşanmadan duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

İY-(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)