Cem TURSUN/İSTANBUL, () İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Veli Küçük'ün de bulunduğu 3 sanığın tahliye talebini, tutukluluk süresinin 5 yılı geçmediği gerekçesiyle reddetmişti. Veli Küçük'ün avukatı olan kızı Zeynep Küçük, üst mahkeme olan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Zeynep Küçük, dilekçesinde, babasının 6 yıl 2 aydır tutuklu olduğunu belirtti. Avukat Küçük, en uzun tutuklu kalan sanıklardan olan müvekkilinin hüküm açıklandığı tarihte ise 5 yıl 6 aydır tutuklu olduğunu kaydetti. 7 aydır gerekçeli kararın tamamlanamadığını dile getiren Küçük, Anayasa Mahkemesi'nin yeni kararına dikkat çekti.

"HUKUKİ OLMAYAN KARAR"
Yasa değişikliğiyle birlikte çok sayıda sanığın tahliye talebinde bulunduğunu hatırlatan Zeynep Küçük, tahliye edilen bazı sanıkların 5 yılllık süreyi doldurmamış durumda olduklarını söyledi. Avukat Küçük, "Hal böyleyken, Anayasa Mahkemesi'nin bağlayıcı kararına ve emsal tahliye kararlarına karşın, tahliye talebimizi değerlendiren İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi anlaşılması güç ve kesinlikle hukuki olmayan bir kararla müvekkilin tahliye talebini reddetmiştir" dedi. Zeynep Küçük, itiraz dilekçesinde, Veli Küçük'ün müvekkilinin tahliyesini istedi.
Levent Ersöz ve Serdar Öztürk'ün avukatları da itiraz dilekçelerini İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Talepleri reddedilen Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel ve Turhan Özlü'nün avukatlarının da itiraz edecekleri belirtildi.

CT(HE)