Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Şehitlere vefa, şehitliklerimizi temizliyoruz' projesi kapsamında 200 gönüllü ortaöğretim öğrencisi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlik ve ziyaret alanlarında çevre temizliği yaptı.
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik tarafından ortak yürütülen projede Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerde temizlik yapıldı. Sabah saatlerinde feribot ile Eceabat İlçesi'ne geçen 200 ortaöğretim öğrencisi, Çanakale İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakaş ile birlikte Kilitbahir Köyü'ndeki Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyası'ndan temizliğe başladı. Daha sonra ise Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı'nda çevre temizliği yaparak, yerlere atılan çöpleri ellerindeki poşetlere topladı.
Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakaş, Çanakkale'yi her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiğine dikkati çekip, "Ziyaretçilerin çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor. Yapılan geziler sırasında tabii ki çevrenin kirlenmesi söz konusu. Bu kapsamda çevre duyarlılığının artması için biz de böyle bir proje geliştirdik. Hem şehitliklerimizi temizliyoruz hem de öğrencimizde çevre duyarlılığı yaratmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza gittiğimiz bölgenin tarihteki önemiyle ilgili bilgilerde veriyoruz" dedi.

EK(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)