KOCAELİ'nin de aralarında olduğu 7 ilde vatandaşları telefonla arayarak banka kart bilgilerini alıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 7 kişiden 3'ü tutuklandı. Bu kişilerin ellerinde yaklaşık 4 bin kişinin bilgilerinin bulunduğu belirlendi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli'nin yanı sıra Ankara, Trabzon, Yozgat, Aydın, Konya ve  Kahramanmaraş'da birçok kişiyi telefonla arayan kişilerin sözde yaptırmış oldukları sigortalarının iptali için 299 lira para yatırması, aksi taktirde 600 lira cezasının olduğunu söyleyerek, banka kartı bilgilerini alıp para çektikleri ortaya çıktı.
Şüphelileri takibe alan polis, bir büroya baskın yaptı. Burada bulunan 7 bilgisayar, pos cihazı ve telefonlara el koyulurken, S.T., E.A., C.K., D.S., L.Ç., A.T. ve İ.C. gözaltına alındı. Şüphelilerin elinde yaklaşık 4 bin kişinin bilgilerinin bulunduğu tespit edildi.
Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevkedilen 7 şüpheliden S.T., E.A. ve C.K. tutuklandı, D.S., L.Ç., A.T. ve İ.C. adli kontrolle serbest bırakıldı.

MB(MB/AK)