BEŞİKTAŞ Özgürlük Anıtı önünde toplanan Vardiya Bizde Platformu üyeleri 67’inci kez düzenledikleri açıklamada, “Tutsak edilen eşlerimizin, babalarımızın, çocuklarımızın, arkadaş ve dostlarımızın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” dedi.
Beşiktaş Özgürlük Anıtı önünde 13.00’de bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri “Yanlıştan dönmek erdemdir. Açın artık kapıları” yazılı pankart açtılar. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Melek Serdar, “İktidardaki en yetkili ağızlardan geçtiğimiz günlerde, Türk Ordusu’na kumpas kurulduğu açıklandı. Yargıyı artık, tarafsızlığa, hukukun ve vicdanın gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Yapılan haksızlıkları, hukuksuzlukları, yargı üzerindeki siyasi baskıları kamuoyuna bir kez daha hatırlatıyoruz. Başta TBMM ve iktidar partisi olmak üzere, sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşların üzerlerine düşeni yapmasını, tutsak edilen eşlerimizin, babalarımızın, çocuklarımızın, arkadaş ve dostlarımızın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” dedi.
“SADECE BALYOZDA 50 BİN YIL KAYBETTİK”
Balyoz Davası sanığı olarak 30 aydır tutuklu olan Deniz Kurmay Albay Mehmet Örgen’in kardeşi Nurgün Özelçi yaptığı konuşmada:
“Şimdi buradan Dolmabahçe’ye duyulmasını ümit ederek şunu söylüyorum. Neden kumpassa, neden sahtelikse yeniden yargılanmayı konuşuyoruz. Eğer bir yargılanma söz konusu ise bu sahtelikleri üreten çetelerin yargılanması söz konusudur. Şu anda yapılması gereken tek şey, bugün, hemen, derhal, acilen, saniye kaybetmeden cezaevlerinin boşaltılmasıdır. Tüm balyoz, askeri casusluk, Poyrazköy, aklınıza gelip gelmeyecek, onlarca dava, binlerce subay, binlerce mağdur, on binlerce aile. Bakın sadece Balyoz ile 50 bin yıl kaybettik. Bu 700 insan ömrü eder. Biz 700 insanı diri diri toprağa gömdük. Yeter artık. Bu Silivri, bu Hasdal, bu Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak, Şirinyer. Boşalmalı. Yarın bu insanlar birer yiğit olarak girdikleri, silahlı kuvvetler mensubu olarak girdikleri o cezaevlerinden, birer kahraman, birer aydınlık yüz, Türkiye’nin yarınları olarak topluma kazandırılmalı” dedi.