Elvan EZBER İSTANBUL, () BALYOZ davasında yargılanan asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu Beşiktaş'ta 95'inci kez bir araya gelerek "Sessiz Çığlık" eylemini gerçekleştirdi.

 

Vardiya Bizde Platformu üyeleri, saat 13.00'te Beşiktaş Özgürlük Anıtı önünde 95’inci kez bir araya geldi. Grup adına konuşan Nurgün Özelçi "Balyoz davasından yargılanan komutanlarımız, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuştular. Evlerindeler. Çok sevinçli değiliz. Sevincimiz eksik. Hayatlarımızdan umutlarımız, beklentilerimiz, güvencemiz çalındı. Biz haksızlığı, ihaneti, hukuksuzluğu gördük. İşte onun için hukuk mücadelemizden asla vazgeçmeden bu ülkede hukuksuzluk bitene kadar her zaman buradayız" dedi.

Etkinliğe katılan emekli Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, "Bu süreçte sadece bizler değil, bizlerle beraber ailemiz, çocuklarımız hepsi bu mağduriyetlere maruz bırakıldılar. Bizim sadece kızlarımıza, oğullarımıza yapılan bu hukuksuzluklar, haksızlıklar o arkasına saklandıkları okyanusu dolduracak kadar çoktur. Onlarla mücadelemiz hep devam edecek. İlk olarak Balyoz’da bu mutlu sona doğru yaklaştık. İnşallah önümüzdeki günlerde Casusluk davasında aynı mutlu sonla sonuçlanacağına inanıyorum"diye konuştu.

Emekli Tüm Amiral Deniz Kutluk ise "Adaletin daha fazla ayaklar altında kalmasına tahammül edemeyen sağduyulu mesleklerine saygısı olan yargıçlar adaletin Türkiye’ye tekrar gelmesi konusunda önemli bir adım attılar. Bu ülke adaletsizliğe daha fazla tahammül edemez" şeklinde konuştu.

Teğmen Mehmet Ali Çelebi de yaptığı konuşmada "Bütün bu kumpaslara, oyunlara karşı kahramanca mücadele eden ve  özgürlüğüne kavuşan komutanlarımı, zindanlarda halen kutsal nöbetlerine devam eden silah arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Tarih ve Türk Milleti bir kez daha şahit olmaktadır ki Türk subayları acı bir imtihandan şerefle, başarıyla mücadele ederek çıkmıştır, çıkmaya da devam etmektedir" dedi.

Katılımcılar, Balyoz davasında tutuklu kalmadığını ancak Askeri Casusluk davasında tutuklu olan arkadaşlarının da serbest kalana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

(FOTOĞRAF)