BALYOZ ve Ergenekon Davası'nda 16-20 yıl hapis cezalarına çarptırılan amiral-general ve yüksek rütbeli subayların eş ve çocukları ile yakınlarının oluşturduğu 'Vardiya Bizde Platformu', bugün yine Gölcük'te 'Sessiz Çığlık' buluşmasında bir araya geldi.  Bu haftaki buluşmada da, ziyaret günü olması nedeniyle eş ve çocukların büyük bölümü cezaevlerine giderken, buluşmaya gelen diğer yakınları ise her ean tahliye haberi gelecek heyecanı ile yaşadıklarını söyledi.
Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde toplanan yakınlarının fotoğrafları ile onların suçsuzluğunu dile getiren pankartlar taşıyan tutuklu yakınları,  eş ve çocukların Cumartesi ve Pazar günleri ziyaret için cezaevlerine gittiklerini söyledi. Tutukluların anne ve babaları, her an tahliye haberi gelecekmiş gibi heyecan içinde beklediklerini, yeniden yargılama dahil her haberi ve gelişmeyi dikkatle izlediklerini söyledi.
Deniz Kurmay Albay Tayfun Duman'ın ablası Deniz Vural da 'Vardiya Bizde' nöbetini sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Hepimiz tahliye beklentisi içindeyiz" dedi. Tutukluların yakınları yaklaşık 1 saat sonra sessizce dağıldı.

OU(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)