BALYOZ Davası sanık ailelerinin 74’üncü kez Sessiz Çığlık eylemine, CHP genel başkan yardımcı Gürsel Tekin destek verdi.
Balyoz davası sanıklarının ailelerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, Sessiz Çığlık Eylemi adı altında 74’üncü kez bir araya geldi.  Beşiktaş Meydanı’nda saat 13.00’da topluluk, “Adalet yoksa barışta yok”, “Eğer irade samimiyse kapanan ÖYM’lerin verdiği hükümlerde geçersiz olmalıdır!” yazılı pankart açtı.
Cezaevindeki askerlere selam göndererek konuşmasına başlayan Vardiya Bizde Platformu sözcüsü Nurgün Özölçer;
“Bu süreçte Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu 1 Mayıs 2013 tarihinde, ‘Balyoz davasında tutuklu yargılanan 250 sanığın özgürlüklerinden yoksun bırakılması keyfidir ve uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi’nin 9 ve 14. Maddeleriyle insan hakları evrensel bildirgesinin 9, 10 ve 11’inci maddelerini ihmal etmektedir. Türkiye hükümetinden bu 250 kişinin durumunun düzeltilmesi talep edilmektedir’ demiştir. Masumiyetin açık delilleri ortada iken Silivri’de yapılan zulme karşı içinde bulunulan sessizlik 60 gün önce en yetkili makamlarca ‘Orduya kumpas kuruldu’ denilerek, yani başka değişle hileyle bir oyunun bütün öğeleri ile belli bir düzen içinde oynanır hale getirildiği ifşa edilmiştir. 60 gün önce bu saptamayı yapan irade bugüne kadar oyunu bozmak için gereğini yerine getirmemiş, bu oyunu bozmamıştır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise,  “17 Aralık’tan sonra Türkiye’de yasama ve yürütmenin kullanmış olduğu cümlelere baktığımızda Türk adaletinin,Türk hukukunun çökmüş olduğunu çok net bir şekilde görebiliriz. Ne dedi yasamanın başındaki sayın Çiçek; ‘138’inci madde çökmüştür’ dedi. Yürütmenin başındaki sayın başbakan ne diyor; ‘Yargı çeteleşmiş.’ Böylesi bir ortamda bu yargılamaların tamamı ne yazık ki çökmüştür. Bütün kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Bunların sıfırdan ele alınması gerekiyor. Aksi taktirde dünyanın herhangi bir yerinde bir ülkenin başbakanı yargı ile ilgili çeteleşmiş, çökmüş dediği günden itibaren o ülkede ne iktidar kalabilir, ne de yargı” diye konuştu.