MANİSA Soma'da yaşanan kömür madeni faciasında ocaktan en son çıkartılan Mehmet Efe'nin ocak vardiya emniyet başmühendisi olduğu ve ocaktan son çıkan cenazenin ona ait olması arkadaşlarının acısını ikiye katladı. Efe’nin arkadaşları, "Gemiyi en son terk eden kaptan örneği gibi, ocaktan tüm vardiyanın sorumlusu olan Mehmet Efe’nin çıkması çok anlamlı oldu" dedi. Efe’nin ismini aldığı dedesinin de 47 yıl önce bir maden kazasında öldüğü ortaya çıktı.

Yaşanan faciada yaşamını yitiren 38 yaşındaki Mehmet Efe'nin facianın yaşandığı saatlerdeki vardiyada çalışan işçilerin tümünün vardiya emniyet başmühendisi olarak görev yaptığı belirtildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünden mezun olan Mehmet Efe, 5 yıl önce facianın yaşandığı Soma'daki maden ocağında işe başladı. İş güvenliği konusunda eğitimli olan Efe, facianın yaşanmasının hemen ardından tüpünü takarak madene indi. Ocak vardiya emniyet başmühendisi Efe, birkaç saat içeride kaldıktan sonra çok sayıda arkadaşını kurtardı ancak üçüncü kez girdiği madenden bir daha çıkamadı. 3 yıllık evli olan Efe'nin cenazesi dün gece madenden çıkartılarak bugün Balıkesir'in Savaştepe İlçesi Sarıbeyler Köyü’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Arkadaşları Efe’nin gemiyi en son terk eden kaptan misali son olarak ocaktan tesadüf olarak çıkmasını çok anlamlı bulduklarını belirterek, "Mehmet, çalışma arkadaşlarına çok değer verirdi ve cenazesi de tesadüf olarak ocaktan en son çıkartılan oldu" dediler.

İSMİNİ ALDIĞI DEDESİYLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Bu arada Mehmet Efe’nin 1967 yılında ilçede yaşanan başka bir maden kazasında yaşamını yitiren ismini aldığı dedesiyle aynı kaderi yaşadığı ortaya çıktı.

() (ÜK) (FOTOĞRAFLI)