Murat ÇAĞLAR / VAN, () - VAN'DA seracılıkla başladığı iş hayatını restoran, ardından da binicilik kursuyla sürdüren Ayla Erdemir, getirdiği middilli atlarla da çocukların gönlüne taht kurdu.
Van'ın Terzioğlu Mahallesi'nde geçen yıl yaklaşık 10 dönüm arazi üzerine kurduğu serayla organik sebze üretimine başlayan Ayla Erdemir, bu yıl faliyet alanını genişletti. Bir ilki gerçekleştirererek sera içerisine restoran kuran Erdemir, bununla yetinmedi. Güvercinler, tavuk ve kekliklerle hem çocukların, hem de yetişkinlerin kısa sürede dikkatini çekti.
Kurduğu tesisle kısa sürede adından söz ettiren kadın girişimci Erdemir, son olarak sera alanı yanına at çiftliği kurdu. İl dışından getirdiği middili ve büyük yetişkin atlar, Van'da  büyük heyecan yarattı. Özelikle çocuklar middili atları görmek ve binmek için çiftliğe akın ederken, yetişkinler ise daha önceleri yarışlara katılmış olan atlara binmenin heyecanını yaşıyor.
Girişimci Ayla Erdemir seraya ve sera içerisine kurdukları lokantaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtirken, at çiftliğinde binicilik eğitimi de vereceklerini anlattı. Erdemir, getirdikleri usta öğreticilerle Van'a biniciliği sevdireceklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI