VAN depreminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, bazı depremzedelerin hala çadır ve konteynerlerde yaşamasını protesto eden bir grup Kocaeli Üniversitesi öğrencisi, bu soruna dikkat çekmek için gece karda üstleri çıplak, Kürtçe 'Van üşüyor' yazısı ile fotoğraf çektirdi. 
Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nde biraraya gelen ve Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi olduklarını söyleyen öğrenciler, Van depremi'nin ardından 2 yıl geçmesine rağmen hala acıların sarılmadığını, bazı depremzedelerin konteryer ve çadırlarda titreyerek yaşam sürdüklerini söyledi. Depremzedelerin bu konternerlerden de çıkarılmak istendiğini, elektrik ve sularının kesildiğini belirten öğrenciler, bu soruna dikkat çekmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Öğrenciler, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir konumda olduğu için tamamen karla kaplı Umuttepe Kampüsü'ndeki Yavuz Selim Öğrenci Yurdu yolunda eksi 4 derecede üzerlerindeki giysileri çıkarıp Kürtçe 'Van üşüyor' yazısıyla fotoğraf çektirdi. Öğrenciler, amaçlarının sadece Van'da üşüyen insanların sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi.