Osman BEKLEYEN / VAN, ()-VAN'da 120 sivil toplum kuruluşu, seçimler öncesi yaşanan gerginligin önlenmesi için ortak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Van'daki siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Necdet Takva; şiddeti, tahrik edici söylemleri, provokasyon kokan eylemleri kınadıklarını, herkesi bu konuda sağduyuya davet ettiklerini söyledi. 
Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) önünde bir araya gelen STK, dernek, siyaset ve vakıf, temsilcileri adına basın açıklamasını VATSO Başkanı Necdet Takva okudu. Seçim öncesini ülkenin barış ve hoşgörü içersinde geçirmesi gerektiğini belirten Takva, politik duruşlardaki farklılığın zenginlik olarak algılanmasını istedi. Tavka, şöyle konuştu:
"Özellikle seçim döneminde karanlık güçlerin devreye girerek toplumda hassasiyeti yönlendirebilecek toplumsal mühendislikle, değerlerimize, kişiliklere ve farklı fikirlere saldırılar düzenlenmesini göz ardı etmeden topluma öncülük yapanların tabanı tahrik edici söylem ve eylemlerinde dikkatli olmaları gerekir. Herkes bilmelidir ki, ne kışkırtıcı dil, ne de şiddet kimseye fayda sağlamaz, sadece karşıtını besler. Bu vesile ile STK'lar olarak seçim çalışmalarının, seçimlerin insanların hür iredelerine ipotek koymadan şiddetten, karanlık güçlere dayanan projelerden uzak, gerçekleşmesinin takipçisi olacağız. En temel haklardan olan örgütlenme, siyaset yapma hakkı ve birlikte yaşama isteğinin ihlal edilmesine yönelik, şiddeti, tahrik edici söylemleri, provokasyon kokan eylemleri kınıyor, herkesi bu konuda sağduyuya davet ediyoruz."

  OB(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)-