DÜZCE Üniversitesi Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Meral Kekeçoğlu, Van'da okula gidemeyen ya da çocuk yaşta evlendirilmek istenen kızlara aracılık eğitimi vererek, ekonomik gelir etmelerini sağlamak istediklerini söyledi.
2012 yılında Düzce'nin Yığılca İlçesi'nde arıcılıkla ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle
Sabancı Vakfı'nın Fark Yaratanlar projesinde seçilen kişilerden Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Meral Kekeçoğlu'nu, Sabancı Üniversitesi'nden görevliler ve Hisar Anadolu Destek Derneği Başkanı Servet Harunoğlu ziyaret etti. Ziyarette, Van'daki 14 ile 24 yaş arasındaki yaklaşık 50 genç kıza arıcılık eğitimi verilmesiyle ilgili görüşme yapılarak, projenin taslak planı oluşturuldu. Taslak plana göre, Sabancı Vakfı'nın Fark Yaratanlar projesi için arıcılık eğitimi desteklenecek.
Projeyle ilgili bilgi veren Yrd.Doç.Dr. Kekeçoğlu, "Van’da okula gidemeyen, köylerinden göç etmek zorunda kalan, maddi durumu iyi olmayan ve çocuk yaşta evlendirilmek istenen genç kızlara arıcılık eğitimi verilerek ekonomik gelir ve toplumda birey olarak var olmalarını sağlama gayretindeyiz" dedi.