VAN, () - VAN Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Gevaş İlçesi Doğa Kampı'nda engelliler için 6 günlük kamp düzenlendi. Engelliler için düzenlenen kampı, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Unat ziyaret etti. Unat, her zaman engellilerin yanında olduklarını söyledi.
Kampa Diyarbakır, İstanbul, Batman, Bingöl, Muş, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Hatay ve Van dan 280 engelli katıldı. Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi’nin sponsorluğunu üstelendiği kapı İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Unat, İpekyolu Belediye Engelli Meclis Üyesi Şahin Furat ve Van Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şeref Ertak ziyaret etti. Unat, belediye olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için birçok projelerinin olduğunu, öncelikle kaldırımların yapılarını engelliler için uygun hale getireceklerini ve çeşitli sosyal alanlar yapacaklarını söyledi.
Van Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şeref Ertak ise engellilere yönelik benzer faliyetlerinin süreceğini ifade etti. Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Necdet Sarıca da meclis bünyesinde birçok derneğin desteğiyle kampı düzenlediklerini, Başta Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler ile Van Valiliğin destek verdikleri için teşekür ettiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI