Memet AVCI / GÜRPINAR(Van), () - VAN'ın Gürpınar İlçesi Otbiçer Mahallesi'nde  babaları 2 yıl önce yurt dışına giden, anneleri de geçen yıl ölen 4 çocuk yaşam mücadelesi veriyor. Tek odalı toprak evde zor koşullarda yaşayan çocuklar yardım bekliyor.
Gürpınar İlçesi Otbiçer Mahallesi'nde oturan 14 yaşındaki Birgül, 12 yaşındaki Nurgül, 9 yaşındaki Hüseyin ve 8 yaşındaki Muhammet Üçer'in babaları 2 yıl önce aileyi terk edip  yurt dışına gitti. Çocukların anneleri de geçen yıl kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Annesiz ve babasız kalan 4 çocuğa bakabilmek için Gaziantep'te yaşayan 18 yaşındaki halaları Emine Üçer geldi. Fakat hiçbir gelirleri olmayan çocuklar geçim sıkıntısı çekmeye başladı.
Toprak ve tek odalı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren çocuklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanşma Vakfı'ndan (SYDV) kendilerine bazen erzak verildiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde SYDV'den bir yetkilinin gelip 500 lira maaş bağlayacağını belirtmesi üzerine çok sevindiklerini belirten çocuklar, halen bunun gerçekleşmediğini anlattı.
'BAZEN YEMEK BİLE BULAMIYORUZ'
Evdeki yaşam koşullarının hiç iyi olmadığını belirten hala Emine Üçer şunları söyledi:
"Ev yaşanabilecek gibi değil. Banyo mutfak birlikte kullanıyoruz. Kışın ısınamıyoruz ve çocuklar hergün hasta oluyor. Ev toprak ve eski olduğu için yıkılmak üzere. Üzerinde yemek pişirebileceğim sadece küçük elektrikli ısıtıcı var. Ben bu çocukların insanca yaşayabileceği bir ev ortamı istiyorum. Bazen onlara verecek yemek bile bulamıyorum." FOTOĞRAFLI