VAN'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 40 köy yolu ulaşıma kapanırken, Van kent merkezinde bu sabah kar yağışı, yerini güneşli bir havaya, Gevaş İlçesi'nde ise açık hava yerini kar yağışına bıraktı. İl Özel İdaresi ekipleri de yoğun bir şekilde yol açma çalışmalarına başladı.
Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesi ile birlikte kar, Van ve çevresinde etkili olmaya başladı. Van'da dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı Van-Hakkari karayolunda ve bazı köy yollarında tipiye neden oldu. Yola hazırlıksız çıkan araç sürücüleri, özellikle yüksek kesimlerde zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışı ile birlikte 40 köy yolu da ulaşıma kapandı. Van kent merkezinde, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı.
Kar yağışının durması ile birlikte İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açmaya başlarken Van'a 40 kilometre uzaklık bulanan Gevaş ilçesi'nde ise kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. İlçe merkezindeki kar kalınlığı 20, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi aştı. Kapalı olan yolların açılması için ilçede çalışma yapılırken, özellikle sabah saatlerinde okula giden öğrenciler zor anlar yaşadı. Bazı veliler, okulların tatil edilmesini beklediklerini söyledi.