VAN'da 5 vali yardımcısının Vali Aydın Nezih Doğan hakkında, kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'na şikayet dilekçesi vermesinin ardından, Vali Doğan bir toplantı için gittiği Ankara'dan kente döndü. Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtsız bırakan Vali Doğan'ın gerekirse açıklama yapabileceği bildirildi.
Van Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan'ın, Vali Aydın Nezih Doğan'ın yapılan bir toplantıda kendilerine hakaret ettiğini gerekçe göstererek, İçişleri Bakanlığı'na gönderdikleri şikayet ve yer değiştirme isteği dilekçesi, kentte gündem konusu oldu. Bir toplantı için Ankara'da bulunan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, bugün saat 10.30 sıralarında kente döndü. Vali Dogan, Van Ferit Melen Havalimanı'nda gazetecilerin konu ile ilgili sorularını cevaplamadı. Eşi Hatice Doğan ile birlikte havaalanında DHMİ Müdürü Engin Zırhlıoğlu ve polis amiri tarafıdan karşılanan Vali Doğan, buradan İl Özel İdaresi kampüsündeki makamına geçti. Vali Doğan'ın rutin yapılan asayiş toplantısına katılmak üzere geldiği valiliğe, daha sonra şikayet dilekçesi yazan 5 vali yardımcısı da geldi. Gazetecilerin görüşme talebini reddeden Vali Doğan, gerekirse açıklama yapabileceğini iletti.
VATBO: YAKIŞIKSIZ VE YANLIŞ
Bu arada, vali yardımcılarının verdiği dilekçe ile ilgili ilk değerlendirme Van Ticaret Borsası'ndan(VATBO) geldi. VATBO Başkanı Selman Toprak konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Toprak açıklamada şöyle dedi:
"Vali yardımcılarımızın her biri birbirinden değerli ve önemli isimlerdir. Van halkı için gönüllerde yer edecek sayısız hizmetleri olmuştur. Fedakvalıkları ve iyi niyetleriyle halkın sevgisini kazanmışlardır. Ancak, sebep ne olursa olsun, haklı ve haksız her ne surette olursa olsun, Van'ı devlet mevkiinde temsil eden vali yardımcılarının bu şekilde görev bırakmaları, valilik makamı ile sorun yaşamaları kabul edilemez. Her şeyden önce Van halkına ve valilik makamına yapılmış olan bu hareketi yakışıksız ve yanlış buluyoruz. Bu şekilde olmamalıydı, vali yardımcıları kişisel sorun ve sıkıntılarını daha farklı bir usul ve yöntemle çözmek yerine bu şekilde hareket etmeyi uygun görmüşlerdir fakat halk nezdindeki yansımasını hesaba katamamışlardır. Festivaller kanaatimizce bu işin sadece bahane kısmıdır. Ve yaşanan bu olaylar da, festivaller gibi basit konuların bahane edilmeyeceği kadar da ciddi bir süreçtir."