BDP'DEN SOMA YÜRÜYÜŞÜ
Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası BDP tarafından yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.
İtfaiye meydanında toplanan aralarında Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, 'Hükümet istifa', 'Katil Erdoğan' sloganları atarak Cumhuriyet caddesi üzerindeki Feki Teyran Parkı'na geldi. Burada 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Kürdi-Der Van Şube Başkanı Jinda Rugeş Kaçak Kürtçe açıklamasında Kürt Dil Bayramı kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin iptal edildiğini söyledi. 
BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI BİZİ DAHA ÇOK ÜZDÜ 
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, yaşanan olayın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Tuğluk, "Bu tedbirsizlik sonucu olan ve bu kadar basite alınacak bir olay değil. Soma'daki katliam emekçiyi köle olarak gören sistemin sonucudur. Bu vahşi kapitalist sistemin emekçiyi sömürmesidir. Yüreğimizdeki acıyı daha da büyüten olayın sorumlusu iktidar ve başbakanın fütursuzca çıkıp 'bu olaylar olağandır' demesidir. Bu cinayate olağan diyebilen bir başbakan var karşımızda. Katliamanın birinci sorumlusu AKP'dir. Artık bu katliamlara yeter demeliyiz. Ya özgürlük yada kölece yaşam diyeceğiz. Özgür yaşam, demokratik toplum ve demokratik bir ekonomi için sömürü ve katliamın olmadığı,   bir toplum için hepimizin ortak mücadele etmek dışında hiçbir seçeneği yoktur. AKP sorumluluğun kabul etmeli. Başka ülkelerde iktidar pervazsız açıklama yapmaktansa istifa eder, hesap verir" dedi. Kalabalık 10 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

OB (FE/RT) (FOTOĞRAFLI)