JANDARMA Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'inci yıl dönümü Van ve Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı.
Van Jandarma Alay Komutanlığı'nda yapılan törene, Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozbey, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, subay ve astsubay aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan açılış konuşması yaptı. Jandarmanın 175 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve her gecen yıl kendini geliştirdiğini söyleyen Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, "Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak insan merkezli çağdaş, yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda en saygın, en güvenilir hizmet üreten kolluk kuvveti olmak, vizyonumuzu güçlendirmek azmindeyiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ve tebriklerin ardından eğitimli köpekler arama kurtarma ve uyuşturucu bulma gösterisi yaptı. Gösterinin ardından askeri silah ve mühimmatların yer aldığı sergiyi gezen protokol ve davetliler, jandarmanın ikramından sonra tören alanından ayrıldı.
Bitlis'te ise İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Yapılan törene Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Halil Şen, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek ile idari amirler ve çok sayıda şehit ve gazi yakınları katıldı. Konuşmayı Bitlis İl Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen yaptı. Şen yaptığı konuşmada, başarılarla dolu bir tarihe sahip olan jandarma teşkilatı, yüce milletin engin sevgi ve güvenini kazandığını söyledi. Şen, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki, hizmetleri ile milletimizin takdirlerini kazanmıştır. Jandarma Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz" diye konuştu.
Bitlis'te de yapılan konuşmaların ardından Bitlis Jandarma Komutanlığı narkotik ve bomba imha ekiplerinin köpeklerinin gösterileri izlendi. Yapılan törenin ardından ise Bitlis Jandarma Komutanlığı tarafından törene katılanlara asker yemeği ikram edildi.

(FOTOĞRAFLI)