VAN, () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybettiği olayları protesto etmek amacıyla bir grup göstericinin kapattığı yollarda ambulans geçişlerine de engel olduğu belirtildi. Van Valiliği, Başkale ilçesinde erken doğum yapan bir annenin ve doğum sonrası solunum yetmezliği çeken bebeğin helikopterle getirilmek zorunda kalındığını bildirdi.
Van Valiliği Van-Hakkari karayolu üzerinde dün yaşanan yol kapatma eylemi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yasadışı unsurlarca dün akşam saatlerinde Van-Hakkari karayolu Başkale ilçesi Gedikbaşı Mahallesi ve Ova dinlenme tesisleri önünde Hakkari istikametinden gelen araçların kontak anahtarlarını alınarak yolun kapatıldığı belirtilen açıklamada, 'Van-Hakkari karayolu yasadışı bir şekilde araç trafiğine kapatılmaya çalışılmıştır. Jandarma ve Emniyet birimlerinin almış olduğu tedbirler sonucunda yol trafiğe kapatılmadan trafik akışı sağlanmıştır' denildi.
Ambulans geçişlerinin engellendiği belirtilerek, 'Yolun trafiğe kapatılmaya çalışıldığı esnada Başkale ilçesinde erken doğum yapan bir annenin ve doğum sonrası solunum yetmezliği çeken bebeğin Van'a ambulans ile sevki esnasında yasadışı unsurlarca ambulansın geçişi engellenmiş, bebek ve annesi Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığından temin edilen helikopter ile havadan hastaneye sevki sağlanmıştır' denildi.